Chinese Propaganda - Punctbooks

Chinese Propaganda verblindt de wereld

in het Nederlands
  • Chinese Propaganda verblindt de wereld
  • © PUNCT (Brussel) 2019
  • 17 x 25 cm
  • 244 pagina’s
  • 60 foto’s

ISBN: 9789082336467

Bestellen

Chinese propaganda verblindt de wereld analyseert op fascinerende wijze hoe de Chinese Communistische Partij gebruik maakt van propaganda om haar positie te legitimeren en om China’s macht in de wereld te versterken. De auteur toont aan hoe politieke propaganda binnendringt in het privéleven in China. Propaganda is ook het sterkste wapen van de Partij om globale macht uit te bouwen. Chinezen en niet-Chinezen verspreiden vandaag China’s nationale mythe. China’s huidige motto luidt ‘Laat het Westen China dienen’. Dat lijkt hen aardig te lukken.

Jeanne Boden is doctor in de Oosterse Talen en Culturen (Sinologe). Dertig jaar lang bouwde ze aan een indrukwekkend fotoarchief van propaganda en slogans uit plaatsen over heel China, van Jilin in het Noordoosten tot Tibet en Xinjiang in het Westen, van Beijing in het Noorden tot Guangdong in het Zuiden. Dit boek presenteert unieke foto’s die het wijdverspreide gebruik van propaganda in China en internationaal onthullen.


’Jeanne Boden raakt in haar boek een belangrijke kwestie aan: hoe dominant zal China worden in de wereld en zal het dus ook onze levenswijze mee bepalen? Ze heeft daar een uitgesproken kritische kijk op. Het vergt als sinoloog moed om dit boek te schrijven.’

John Vandaele, journalist Mo*